En kamera i handen
En blogg av två tonårstjejer som fotograferar sina liv

DIY projekt

Hej!
Åkte in till stan idag för att möta upp mamma. Vi åt en trevlig grekisk lunch och sedan gick vi för att köpa lite minilampor som jag ska ha till ett DIY-projekt. Jag ska nämligen försöka mig på att göra en anslagstavla av ett gammalt fönster med belysning runt om, tror att det kan bli riktigt bra! Uppdaterar er med bilder längre fram när jag påbörjat kalaset. Wish me luck!
/Moa

Sånt som ligger bortglömt..

Härom dagen höll jag på att leta igenom några gamla förvaringsgarderober som vi har här hemma, och hittade till min förtjusning en otroligt fin läderväska. Den är i nästan helt oanvänd utan några som helst skavanker. Blev otroligt glad! Den rymmer dessutom det nödvändigaste, som börs, mobil, pass, block och penna. Vad mer kan man begära?
 
 
/Moa
 
 

Som dimma som lagt sig över vår stad..

Hej!

Söndag idag, vaknade rätt sås ent för att vara jag, åt frukost och sedan bar det iväg till innebandy planen för att spela match. Vi vann som tur vrar, rätt hård match med mycket fult spel måste jag säga. Idag åker Lovisa till huvudstaden och lämnar mig här, forever alone, haha nejdå skämt åsido. Tänkte bjuda lite på bilder som jag alltid gör. Denna gång från fotograferingen förra veckan..
 
 
 
 
 
lite random bild i slutet haha den bjuder jag på
/M
 

Med inslag av rosa..

Hej! 
Idag är det lördag, och jag har varit inne i stan idag och ätit lunch och catchat upp med lite vänner. Väldigt trevligt, vi åt och kollade in nya gallerian, Utopia som öppnade i torsdags. Det blev sjukt fint alltså.. speechless. Annars har det inte hänt så mycket idag. Igår var både jag och Lovisa på innebandy, kul med vinst för herrarna, äntligen! Vet inte hur Lovisa kommer att göra under lovet, hon åker ju till sina kusiner, men jag kommer att försöka blogga när jag kan och kika in ibland med lite nya bilder. 
Som ni sett så går det inget vidare för oss med designen, det blir alltid nåt tjafs när vi äntligen fixat klart. 
Ska försöka att jobba mer med det ikväll, ska även försöka att rita lite vilket var evigheter sen.. fortsättning följer någon annan dag..
 
 
 
Några bilder från igår när jag satt med min kopp te och letade inspiration, redigerade in lite mer rosa ton i bilderna, vet inte om det syns men jag försökte iallafall..
/M
 
 

Mysiga höst

Dagen idag började inte sådär superbra, började med att jag fick punktering på min moped efter att jag hämtat upp Lovisa påväg till skolan. Fick lämna den och gå till skolan istället, kom sent, blev stressad and so on. Senare blev dagen lite bättre med ganska lyckade prov resultat som kom tillbaka. 
Så nu när jag kom hem ville jag bara fika i mina mysiga sockar som är nyinförskaffade för höst och vinter. Sådär perfekt höga och lagomt varma (och som såklart passar sig fint på bild)
 
 

Vem är Moa?

Ja nu är det väl dags för mig att berätta lite mer om vem jag är. 
Jag heter Moa, är 15 år, fyller 16 i april. Bor med min mamma och pappa, lite ensamt, men det är bara vi tre. Lirar fotboll och innebandy när jag inte är i skolan eller fotar. 
 
Mitt foto intresse började väl ungefär för 2 år sedan. Blev intresserad efter att jag läst en massa bloggar om foto och önskade mig mest av allt en systemkamera i julklapp, fick en också uppenbarligen. Var väl inte så där superbra från början men har lärt mig mer och mer under åren som gått och idag överredigerar jag inte bilderna som jag gjorde förrut, att lägga till alla effekter som fanns var väl inte sådär supersnyggt inser jag väl nu i efterhand.
 
Gillar även att rita och illustrera, jag använder mig av ProMarkers, de bästa enligt mig. Kanske dyker upp någon skapelse någon gång då och då? 
 
Annars då? Är en målinriktad person som vill göra  allting perfekt, kanske inte alltid den bästa egenskapen, men men. Gillar att skriva och läsa, inte som Lovisa, Fantasy, nej huvva! Sånt går inte! Men har nu på senaste tiden börjat se alla Harry Potter filmerna som jag aldrig sett (ja jag vet, Lovisa har redan haft värsta utläggningen om hur jag inte kan ha sett dom) MEN, anledningen är att jag åker till London om exakt två veckor idag! Längat så himla mycket! Vi ska gå den fem timmar lååånga turen på Harry Potter musemuet då kan det ju vara bra att förstå alla grejer. Är mest taggad på all shopping och afternoon tea. Jag är ett te freak utan dess like, älskar te! Och älskar kläder och mode, så vem vet kanske det dyker upp några sådana bilder också?
 
 
Håll utkik efter fler uppdateringar, och som sagt, Jag och L jobbar på designen just nu.. håll ut!!
 

Dags för mig då?

Hej på er där ute! 
Nu blir det min debut på den här bloggen och då tänkte jag väl att jag kunde berätta lite om mig själv så att ni vet vem jag är och sen får väl Moa göra ett liknande inlägg om hon vill. :)
 
Men detta är i alla fall jag ↓
 
(Förlåt att det blev en facebook profil bild men jag har tyvärr inte tid just nu att sätta mig och ta bilder på mig själv eftersom klockan är halv tio...) 
 
Men låt oss köra igång med presentationen!
 
Jag heter Lovisa och är 14 år men fyller 15 om sexton dagar! Yey!
Jag bor i en Gul villa med vita knutar tillsammans med min pappa, pappas sambo, min stora syster, min storebror och min hund. + 3 halvsyskon (fast jag vet inte om dom kallas det när ens föräldrar inte är gifta.)
Min mamma dog när jag var nio år. Hon dog av bröst cancer. Vilket jag inte minns så jätte mycket av, eller det gör jag, jag minns typ var enda detalj men jag vill oftast inte tänka så mycket på det.
 
Mina favorit saker att göra är fota, rita, sjunga, se film, läsa, resa. Listan kan fortsätta i oändligheter. :)
 
Jag ÄLSKAR animerade filmer. Speciellt Disney. <3 Och det är inget fel med det! Dom har dessutom alltid fina låtar. Lite smakprov i ett medley kan ni lyssna på här av den underbart talangfulla Alex G. 
 
När jag läser läser jag helst om fantasy för det är uppenbart den bästa genren.
 
Jag har varit i Landzarote (dock var jag bara några månader gammal och minns ingenting), Thailand (vilket var samtidigt som Tsunamis drabbade Thailand väldigt hårt men vi klarade oss undan allt vatten) och under sportlovet det här året for jag en sväng till La Gomera med min kusin och hans föräldrar vilket var väldigt trevligt. 
Men min största önskan är att fara till USA och även Italien har börjat tilltala mig lite extra på sista tiden. Moa den lyck osten ska ju till London dagen före min födelsedag och gå på Harry Potter museum. Nä jag är inte avis varför tror du det?
 
Okej det här blev ett långt och tråkigt text inlägg. Kanske inte det bästa att tråka ut sina läsare det första man gör men men...
 
Hoppas ni överlever det så blir det ett roligare inlägg nästa gång. ;)
Så fortsätt le och om ni inte gör det än så släng iväg ditt finaste leende och behåll det på för det finns så mycket att le åt även om det inte verkar så just nu. Kram på er <3

Var finns vi mer?

Hej! 
Vill bara tipsa om att vi finns även på tumblr. Scrolla ner och klicka på våra tumblr länkar nere i hörnet. Där lägger vi ut vår egna inspiration! ta er en titt!
 
 
 en förhands titt på hur bilder på min tumblr kan se ut..
/Moa
 
 

Måndag

Hej måndag och ny vecka. Bara att kämpa på, sista veckan innan lov nu! Nyss hemkommen ifrån att ha premiärkört min fina moped. Det gick bra men det var kallt. Iallafall så har jag och Lovisa pratat ihop oss om hur vi ska få lite roligare blogg, vi har många fina ideér som ni ska få ta del av senare. Tills dess får ni se några smakprov från fotograferingen jag och Lovisa har gjort i helgen!
 
 
 
 
Det blev lite blandat nu, med behind the scenes bilder och lite "seriösa"
/Moa
 
 

Hejsan!

Välkommen till En kamera i handen, kul att du hittat hit! Vi kommer som det står att dela med oss om främst fotografering och vårt vardagliga liv, undrar du över något är det bara att fråga på.